ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku novada domē, steidzīgi nobalsojot par kļūdainu lēmumprojektu, pašvaldības darbiniekiem ceļ algas

Gaitis Grūtups

2018. gada 16. novembris 15:44

4845
Ozolnieku novada domē, steidzīgi nobalsojot par kļūdainu lēmumprojektu, pašvaldības darbiniekiem ceļ algas

Deputāts Jānis Valerts, neko nepaskaidrojot domes sēdes vadītājam, atstāj sēžu zāli, savukārt deputāti Ervīns Vēveris un Uldis Ainārs protestējot atsakās piedalīties turpmākajos balsojumos – tāds bija dramatiskais noslēgums ceturtdien notikušajai Ozolnieku domes sēdei, kur dienaskārtības 6. punktā tika izskatīts strīdīgais lēmumprojekts par Ozolnieku novada pašvaldības štatu sarakstu un darbinieku atalgojumu 2019.gadā.

Debatēs atklājās, ka lēmumprojekts sagatavots nepilnīgi, ar apšaubāmiem morāles principiem, turklāt pieļaujot rupjas aritmētiskas kļūdas. Pēdējo bija spiests atzīt arī ziņotājs par šo lēmumprojektu pašvaldības izpilddirektors Andulis Židkovs. Tomēr opozīcijas ierosinājums atlikt kļūdu pilnā lēmumprojekta pieņemšanu neguva pietiekami daudz balsu. Savukārt ar domes priekšsēdētāja Daiņa Liepiņa atbalstītāju astoņām balsīm pietika, lai pēc debatēm lēmumprojekts tiktu pieņemts. Deputāte Rasma Skruļa, kas balsoja par strīdīgā lēmumprojekta pieņemšanu, teica, ka, viņasprāt, lēmumprojektā ietvertais kļūdainais pieņēmums, ka 2019. gadā, par nepilniem 11 procentiem ceļot algas lielai daļai pašvaldības darbinieku, varētu par 9,7 procentiem samazināties pašvaldības administratīvas izmaksas, nav tik būtisks (opozīcijas deputāts U.Ainārs bija aprēķinājis, ka, pieņemot lēmumprojektu, administrācijas izmaksas palielināsies pat par 13 procentiem). “Lēmums bija neatliekami jāpieņem, lai jau no jaunā gada pašvaldības darbinieki saņemtu lielākas algas,” paskaidroja R.Skruļa.

To, ka daudziem Ozolnieku novada pašvaldības darbiniekiem būtu jāceļ algas, neapstrīdēja arī opozīcijas deputāti. Taču iebildumi bija par to, ka situācijā, kad pašvaldības speciālistu algas tiek celtas par apmēram astoņiem procentiem, pašvaldības vadībai algas pieaugums ir 19 procenti. Deputāts Ervīns Vēveris ieteica attiecīgi samazināt domes priekšsēdētāja un izpilddirektora algas pieaugumu, kā arī noteikt pusslodzi domes priekšsēdētāja vietniekam Guntaram Akmentiņam. Taču šo priekšlikumu domes priekšsēdētājs D.Liepiņš atstāja bez izskatīšanas.

Portāls zz.lv jau rakstīja, ka Ozolnieku novada pašvaldības Finanšu komiteja atbalstījusi lēmumprojektu no 2019. gada 1. janvāra palielināt algas lielai daļai pašvaldības darbinieku, sākot ar sētniekiem un beidzot ar domes vadību. Tika lēsts, ka tādējādi kopējās algu izmaksas pašvaldībā palielināsies par nepilniem 11 procentiem un tajā pašā laikā par 9,7 procentiem samazināsies izmaksas pašvaldības administrācijas uzturēšanai.


Vairāk lasiet 22. novembra “Zemgales Ziņās”