ZZ.lv ARHĪVS

Ceļa labiekārtošanai Ozolnieku novada pašvaldība iegādāsies zemesgabalu Tetelē

LETA

2018. gada 22. oktobris 11:23

533
Ceļa labiekārtošanai Ozolnieku novada pašvaldība iegādāsies zemesgabalu Tetelē

Ozolnieku novada pašvaldība izmantos pirmpirkuma tiesības uz SIA "Hiponia" piederošu zemesgabalu Tetelē, lēmusi novada dome.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz iesniegumu par pirmpirkuma tiesību izskatīšanu uz nekustamo īpašumu Bērzu ielā 7a Tetelē. Pircējs "Hiponia" piederošo īpašumu grasījies iegādāties par 3500 eiro, taču dome lēma izmantot savas pirmpirkuma tiesības un nopirkt zemesgabalu, kura platība ir nedaudz lielāka par pushektāru.

Atsavināmā nekustamā īpašuma sastāvā esošā zemes vienība apmēram 70 metru garumā piekļaujas Atpūtas ielai un tāpēc ir nepieciešama ielas paplašināšanai un labiekārtošanai. Iela pamatā nodrošina transporta, kā arī iedzīvotāju plūsmu no Ānes ciema uz Teteles pamatskolu un pašlaik ir neapmierinošā stāvoklī.

Lai gādātu par autonomu funkciju izpildi, dome lēmusi īpašumu iegādāties, jo secināts, ka sabiedrības ieguvums, īpašumā paplašinot un labiekārtojot pašvaldības autoceļu visu iedzīvotāju vajadzībām, ir ievērojami lielāks un attaisno pircēja tiesību aizskārumu.


Foto: no arhīva