ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku novadā atklās piemiņas vietu barikāžu dalībniekiem

zz.lv

2018. gada 8. oktobris 16:49

1413
Ozolnieku novadā atklās piemiņas vietu barikāžu dalībniekiem

Lai godinātu barikāžu dalībniekus, jaunākajām paaudzēm atgādinātu par šo vēsturisko notikumu un labiekārtotu publiski pieejamu telpu, stikloto konstrukciju uzņēmums “Uppe” kopā ar vietējiem iedzīvotājiem šī gada vasarā divu dienu talkā Ozolnieku novada Brankās sakopa ozolu birzi un ierīkoja tajā unikālu vides objektu “Brīvības gaisma”, kas tiks atklāts 11. oktobrī pulksten 18.30.

“1991. gada barikādēs Rīgā piedalījās arī daudzi Ozolnieku novada Branku ciema iedzīvotāji, kuri pēc šī notikuma iepretim savai darba vietai – sovhozam “Lielupe” – iestādīja ozolu aleju. Par to, kurš un kāpēc ir iestādījis šo ozolu birzi, daudzi Ozolnieku novada iedzīvotāji šodien pat nenojauš,” stāsta uzņēmuma pārstāve Līga Ivanova.

Viņa skaidro – skvērā izveidotais stilizētais stikla ugunskurs simbolizē gaismu, uguni un degsmi cilvēku sirdīs par savas valsts neatkarību, tautas brīvību un katra indivīda domu, vārdu, uzskatu un rīcības brīvību. Savukārt līdzās esošās stilizētās stikla plāksnes simbolizē cilvēkus, kuri savulaik no “Lielupes” piedalījās barikādēs, kā arī visus projekta “Brīvības gaisma” tapšanas procesā iesaistītos.

11. oktobrī pulksten 18.30 Saules ielā 2 Ozolnieku novada Brankās notiks svinīga skvēra atklāšana un “Brīvības gaismas” iedegšana. Klātesošos ar uzrunu sveiks garīdznieks un rakstnieks Juris Rubenis.

Skvēra “Brīvības gaisma” izveide iekļauta Latvijas simtgadei veltītajā vides iniciatīvā “100 darbi Latvijai”, un objekts tapis ar Ozolnieku novada domes līdzfinansējumu.


Publicitātes foto