ZZ.lv ARHĪVS

Kurlovičs pretendēs uz Jelgavas mēra amatu

 Kurlovičs pretendēs uz Jelgavas mēra amatu

Latvijas Reģionu apvienības (LPA) Jelgavas nodaļa kā pilsētas mēra amata kandidātu nākamajās pašvaldību vēlēšanās nominējusi pašreizējo Dobeles novada izpilddirektora vietnieku Gunāru Kurloviču, kurš vairākus gadus līdz 2009. gada pašvaldību vēlēšanām strādāja par Jelgavas domes izpilddirektoru. Viņš ir pazīstams arī kā pedagogs un viens no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas izveidotājiem.

G.Kurlovičs skaidro, ka LRA piedāvājumu kandidēt pašvaldību vēlēšanās Jelgavā uzņēmis kā jaunu izaicinājumu sev. «Kāpēc gan nepiedāvāt vēlētājiem citu alternatīvu un citu skatījumu uz Jelgavas attīstību? Latvijas Reģionu apvienības idejas par reģionu attīstību lielā mērā sakrīt ar manu pārliecību. Mani kā iedzīvotāju dara bažīgu daudzas pēdējo gadu pašvaldības vadības ieceres un nepārliecina arī izskanējušie lielie projekti, tai skaitā lidostas teritorijas realizācijas plāni, būvmateriālu veikalam izdotā būvatļauja vietā, kur tas neiederas,» raksta G.Kurlovičs. Viņaprāt, pašlaik Jelgavā labi sekmējas tikai fasādes spodrināšana, ko nevar teikt par Jelgavas ekonomisko attīstību.

Par pilsētas izpilddirektora amata atstāšanu 2009. gadā G.Kurlovičs skaidro, ka tā notikusi uz abpusējas vienošanās pamata. «Ja domes priekšsēdētājs šajā amatā redzēja citu cilvēku, tad man tur nebija ko muļļāties,» atceras G.Kurlovičs.


Foto: no arhīva