ZZ.lv ARHĪVS

Saeimas deputāte Vanaga iestājas «Reģionu aliansē»

LETA

2014. gada 27. februāris 18:05

513
Saeimas deputāte Vanaga iestājas «Reģionu aliansē»

Reformu partiju nesen pametusī Saeimas deputāte jelgavniece Inga Vanaga ir pieteikusies iestāties "Reģionu aliansē" (RA), aģentūru LETA informēja RA vadītājs, Babītes novada mērs Andrejs Ence.

RA vēlas pievienoties arī bijušie Rīgas domes deputāti Mārtiņš Šics un Jānis Mārtiņš Skuja. Nākamā RA valdes sēde, kurā lems par jauno biedru uzņemšanu, notiks 11.martā.

"Mēs esam gatavi apvienot spēkus ar tām partijām un cilvēkiem, ar kuriem ir kopēji mērķi, vērtības un vienots redzējums mērķu sasniegšanai. Tādēļ kā partijas vadītājs un viens no dibinātājiem es apliecinu, ka mūsu partijai nav bijusi sadarbība un nebūs ar tām varas partijām, kuras slēpti vai atklāti darbojušās vai darbojas pret tautas interesēm un kuras mums laiku pa laikam kāds mēģina "pierakstīt"," izteicies Ence, "jā, mūsu vidū ir biedri, kuri ir bijuši citās partijās, ar atšķirīgu politisko pieredzi - mēs to novērtējam un izvērtējam. Mēs dodam iespēju vairākiem politiķiem apliecināt savus patiesos labos nodomus. Ja arī kāds ir nokļuvis mūsu rindās, citu nolūku vadīts, domāju, drīz vien izrādīsies, ka mums dažādi ceļi ejami."

Vanaga esot definējusi, kurās jomās redz savu ieguldījumu, darbojoties jaunajā "Latvijas Reģionu apvienībā". "Mums ir jāraugās nākotnē un nākotne - tā ir izglītība un zinātne. Tie ir mūsu bērni un jaunieši. Es redzu, ka manām zināšanām un pieredzei var būt jēgpilns pielietojums tieši izglītības, zinātnes, sporta, karjeras attīstības un jaunatnes politikas jautājumu risināšanā. Demogrāfiskā situācija šobrīd ir tāda, ka jāpieņem lēmumi un jārīkojas nekavējoties, un tur ir daudz darāmā. Bet mūsu atbildība ir arī seniori un viņu dzīves kvalitātes uzlabošana - tādēļ kā vienu no saviem darbiem redzu nacionāla līmeņa politikas dokumenta izstrādi sadarbībā ar Latvijas pensionāru federāciju," teikusi Vanaga,

"RA mani uzrunā tas, ka partijai ir plaša pašvaldību pārstāvniecība un tā ir politiska organizācija, kurā cilvēki sevi pierādījuši ar darbu. Man patīk doma par lēmējvaras un izpildvaras tuvināšanos - jo šobrīd tieši pašvaldības ir tās, kuras ir vispietuvinātākās iedzīvotājiem, kuras pārredz visaktuālākos jautājumus un reālo dzīves situāciju. Pašvaldībām ir visciešākā saikne ar vēlētāju, un tas nozīmē, ka arī pieņemtie lēmumi lēmējvaras līmenī nebūs atrauti no realitātes un tas, manuprāt, ir vispareizākais ceļš, kurā sekot šim realitātes apzināšanās principam. Ar RA mums ir kopēja sapratne pamatjautājumos un man patīk tas caurskatāmības formāts, kādā tiek apspriesti darba jautājumi," turpinājusi politiķe.

RA un Vidzemes partijas jaunizveidotā reģionālā apvienība piedalīsies gan Eiropas Parlamenta, gan Saeimas vēlēšanās. Interesi par iespēju iesaistīties apvienībā esot izteikušas arī vairākas citas politiskās partijas, kuras pēc apvienības nodibināšanas tikšot aicinātas tai pievienoties vai noslēgt savstarpējās sadarbības līgumu.