ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas tirgotāji apliecina, ka ar eiro ieviešanu veiksmīgi tikts galā; pircēji tērējuši vairāk

Edgars Kupčs

2014. gada 1. janvāris 18:32

1057
Jelgavas tirgotāji apliecina, ka ar eiro ieviešanu veiksmīgi tikts galā; pircēji tērējuši vairāk

«Jau divas dienas pirms 31. decembra visi galdiņi bija rezervēti. Cilvēku daudz, visi ēda, dejoja un priecājās. Jācer, ka tā būs visu gadu – sabiedrība ne tikai sūrosies, bet mācēs priecāties,» tā jaunā gada sagaidīšanu portālam zz.lv raksturo kluba «Jelgavas krekli» vadītājs Ainārs Tamisārs. 

Pēc viņa teiktā, klientu, kas jauno gadu sagaidīja naktsklubā, bijis tik daudz, cik pēdējo reizi novērots pirms pieciem gadiem. Arī ar eiro ieviešanu problēmu nav bijis. «Gatavojāmies jau kopš vasaras. Sākumā plānojām, ka kasu darbu pārtrauksim uz 15 minūtēm, bažījāmies pat par pusstundu, bet beigās pauze bija tikai piecu minūšu garumā. Pats skatījos, kā ap pusnakti darbinieki eiro maisus staipa,» smaida A.Tamisārs. Jau drīz pēc pusnakts kāds klients steidzies norēķināties ar 50 eiro banknoti. 

Arī Jelgavas centrā esošā veikala «Elvi» vadītāja Sandra Ruško stāsta, ka ar eiro ieviešanu veiksmīgi tikts galā. Atšķirībā no citiem tirgotājiem, kas piesardzīgi izteikušies par sagādātās jaunās valūtas krājumiem, lai to izdotu visiem pircējiem, kas vēl norēķinās ar latiem, viņa pauž – pietiekamā apjomā ir gan monētas, gan eiro banknotes. «Katrs ceturtais pircējs nāk ar eiro, bet klientu ir par pusi mazāk nekā darbdienās,» saka S.Ruško. 

Viņa apliecina, ka pārdevējām problēmas nerada fakts, ka pašlaik jāstrādā ar divām valūtām vienlaikus. «Esam sagatavojušies. Visi darbinieki ir iepazinušies ar jauno valūtu. Arī pircēji šodien ir ļoti saprotoši un mierīgi,» tā veikala «Elvi» vadītāja.