ZZ.lv ARHĪVS

Lielāko banku filiālēs Jelgavā beigušies eiro sākumkomplekti; dažās bankās būs pievedums

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 13. decembris 13:52

972
Lielāko banku filiālēs Jelgavā beigušies eiro sākumkomplekti; dažās bankās būs pievedums

Vairāku banku filiālēs Jelgavā beigušies eiro sākumkomplekti, noskaidroja portāls zz.lv. pašlaik iegādāties jaunās monētas nevar «Swedbank», «SEB» un «DNB» banku filiālēs.

«Swedbank» darbinieces atnākušajiem klinetiem skaidro, ka uztraukumam nav pamata – no janvāra eiro būs pieejamas ikvienam.

Savukārt «DNB» bankas filiāles direktors Aigars Krastiņš skaidro, ka filiālē jauns monētu pievedums gaidāms šodien pēc pulksten 16. «Interese no iedzīvotājiem ir, lai gan gaidījām lielāku. Līdz šim esam pārdevuši 450 sākumkomplektu,» filiāles direktors interesentus aicina nākt uz banku ar personu apliecinošu dokumentu. Viņš atzīst, ka lielākā daļa pircēju ir pensionāri, kas eiro monētas iegādājas gan sev, gan kā dāvanu Ziemassvētkos.

«SEB» bankas pārstāve Agnese Strazda par iespējamo pievedumu sola informēt vēlāk, akcentējot, ka par nepieciešamo sākumkomplektu skaitu lēma katras filiāles vadība.

Komplekti ir izķerti arī «Privatbank» filiālē, kur šonedēļ pievedums nav gaidāms.

Ap pulksten 14 sākumkomplekti vēl pieejami «Nordea» bankā, kā arī bankā «Citadele», portāls zz.lv noskaidroja banku filiālēs.