ZZ.lv ARHĪVS

Rāviņš par premjera demisiju: Valsts ilgstoši nav uzklausījusi pašvaldību viedokli

LETA

2013. gada 29. novembris 08:45

900
Rāviņš par premjera demisiju: Valsts ilgstoši nav uzklausījusi pašvaldību viedokli

Patlaban svarīgākais ir nepakļauties emocijām un ar atbildību un veselo saprātu turpināt strādāt, komentējot Ministru prezidenta Valda Dombrovska («Vienotība») lēmumu demisionēt, sacīja Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Jelgavas mērs aģentūrai LETA pauda, ka, viņaprāt, uz lietām ir jāskatās pragmatiski. «Traģēdija nenotika vienā dienā. Notikušais ir pēdējo gadu bezatbildīgas politikas rezultāts,» uzskata Rāviņš.

«Valsts ilgstoši nav uzklausījusi pašvaldību viedokli, nav atsaukusies aicinājumam uz konstruktīvu sadarbību. Līdz ar to pašvaldības bija nostādītas opozīcijā valdībai. Kopš ekonomiskās krīzes sākuma pašvaldībām ieņēmumi ir tikai samazināti, bet funkcijas - paplašinātas,» tā Rāviņš secinājis par līdzšinējām problēmām.

Jelgavas mērs pauda cerību, ka nākamā valdība labāk sapratīsies ar pašvaldībām, jo pašvaldības ir iedzīvotājiem tuvākais un sasniedzamākais valsts pārvaldes līmenis.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents nolēmis demisionēt. Par atkāpšanos no amata Dombrovskis paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas.