ZZ.lv ARHĪVS

Rāviņš saglabās amatu Pašvaldību savienībā; Aināram piešķirs atzinības rakstu

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 31. jūlijs 10:31

1026
Rāviņš saglabās amatu Pašvaldību savienībā; Aināram piešķirs atzinības rakstu

Pēc pusotras nedēļas Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 24.kongresā notiks vadības vēlēšanas. Laikraksts «Diena» raksta, ka savu amatu LPS priekšsēdētāja vietnieka amatā saglabās Jelgavas mērs Andris Rāviņš (Zaļo un Zemnieku savienība).

9.augustā Auces novada kultūras centrā notiks gan vadības, gan valdes, gan arī LPS priekšsēža vēlēšanas, informē LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Mutjanko.

Kongresam tiek gatavotas vairākas rezolūcijas – par auto ceļiem un sabiedrisko transportu, par vidēja termiņa budžetu, par pašvaldību darbinieku motivācijas sistēmu, par pašvaldību tiesībām un spēju rīkoties ar savu īpašumu un veikt uzņēmējdarbību iedzīvotāju interesēs.

Šogad kongresā arī pasniegs LPS atzinības rakstus cilvēkiem ar nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts un LPS attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij un pašvaldībām nozīmīgās jomās. Šogad LPS valde apbalvot ar atzinības rakstus nolēma Kārli Albergu - bijušo Valkas novada Domes priekšsēdētāju, Māri Aināru - bijušo Ozolnieku novada Domes priekšsēdētāju, Gintu Šķenderu - bijušo Cēsu novada Domes priekšsēdētāju; Ritu Krēmeri - bijušo Rugāju novada Domes priekšsēdētāju, Valdi Veipu - bijušo Bauskas novada Domes priekšsēdētāju; Aivaru Janelsīti - bijušo Siguldas pilsētas Domes deputātu un Pauli Baronu - bijušo LPS padomnieku.

Kongresā būs pārstāvēti LPS biedri - 117 Latvijas pašvaldības. LPS biedrus kongresā pārstāv pašvaldības Domes priekšsēdētājs un Domes pilnvaroti deputāti. Kongresa dalībnieku skaits ir atkarīgs no pašvaldības iedzīvotāju skaita: pašvaldību līdz 5000 iedzīvotājiem pārstāv viens, pašvaldību no 5001 līdz 20 000 iedzīvotāju pārstāv divi, pašvaldību ar vairāk kā 20 000 iedzīvotāju – trīs pārstāvji.

«Diena» raksta, ka LPS vadību pārvēl vienu reizi četros gados pēc kārtējām pašvaldību vēlēšanām. Līdz ar priekšsēdētāju jāpārvēl arī vietnieki, vienu deleģē lielo pilsētu pašvaldības, kuras nolēmušas atkārtoti virzīt A.Rāviņu. Otru vietnieku virza novadu Domes.