ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā vēl arī nepilsoņu «Nepārstāvēto parlamentu»

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 5. jūnijs 07:57

915
Jelgavā vēl arī nepilsoņu «Nepārstāvēto parlamentu»

Līdz ar vēlēšanām 1.jūnijā sākusies balsošana arī par «Nepārstāvēto parlamentu», uz kuru cer tikt arī vairāki jelgavnieki.

Vēlēšanas organizē kustība «Nepilsoņu kongress», lai «izbeigtu vēsturisko netaisnību pret nepilsoņiem», kam liegta pārstāvniecība Latvijas valstī. Nepilsoņi nolēmuši veidot savu pārstāvniecību. 

Iecerēts, ka «Nepārstāvēto parlaments» tiks veidots nevis kā alternatīva valdība Latvijā, bet kā organizācija, kas meklēs kontaktu ar esošo valsts un pašvaldību pārvaldi, lai tādējādi īstenotu visu Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju tiesības paust viedokli, lemt un līdzdarboties kopējā pārvaldē.

Interneta portāla kongress.lv lietotāji par «Nepārstāvēto parlamentu» var balsot jau no 25.maija, bet pašvaldību vēlēšanu dienā, 1.jūnijā, atvērti balsošanas iecirkņi Rīgā un Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Olainē un Jelgavā.

Uz 30 vietām «Nepārstāvēto parlamentā» pretendē 61 kandidāts, tostarp 43 cilvēki pārstāv Rīgu, septiņi - Latgali, pa četriem - Kurzemi un Zemgali, bet vēl trīs - Vidzemi. No kandidātiem 39 cilvēki ir nepilsoņi, bet 22 ir Latvijas pilsoņi. Starp kandidātiem divi ir zinātņu doktori, 40 cilvēkiem ir augstākā vai nepabeigta augstākā izglītība.

Uz tikšanu organizācijā cer arī jelgavnieki Viktors Guščins, Vladislavs Prosmickis un Viktorija Rubika. Visi viņi ir pilsoņi.

Foto: Agris Samcovs