ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Izmanto iespēju nobalsot agrāk

Dace Diržine

2013. gada 31. maijs 11:44

2820
FOTO: Izmanto iespēju nobalsot agrāk

Pirmajās divās dienās Jelgavā pašvaldību vēlēšanās nobalsojuši 1012 jelgavnieku. Vēlēšanu iecirkņos iedzīvotāju mērena aktivitāte jūtama arī šajā rītā.

Vēlēšanu iecirknī, kas izvietots pilsētas kultūras namā, trešdien un ceturtdien savu izvēli bija izdarījis 121 pilsonis. Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Andris Vaišļa spriež, ka šogad aktivitāte varētu būt lielāka nekā citus gadus. «Rindas pagaidām nav, bet cilvēki nāk visu laiku. Iepriekšējos gados pirmsvēlēšanu dienās tik daudz cilvēku nebija. Iespējams siltā laika dēļ, ko rīt sola sinoptiķi, daudzi dosies prom no pilsētas, tāpēc uz vēlēšanām nāk pirms tam,» saka A.Vaišļa.

Vēlētājs savu balsi var atdot tikai tajā iecirknī, kurā viņš reģistrēts. Pirms tam katram pilsonim pa pastu tika nosūtīta vēstule ar informāciju par viņa iecirkņa atrašanās vietu. Tomēr portāls zz.lv novēroja, ka vairāki vēlētāji to bija piemirsuši, nebija rūpīgi izlasījuši vēstuli un atnākuši uz iecirkni, kura sarakstā nav iekļauti. «Datu bāzē mēs sameklējam šīs personas vēlēšanu iecirkni un informējam, uz kuru jādodas,» skaidro A.Vaišļa. Daudzu sejās tas raisa neapmierinātību un vilšanos.

Jelgavnieks Jazeps Jakoveļs savu izvēli jau sen un nobalsot kultūras namā ieradies šodien. «Rīt man ir dzimšanas diena, paliek 85 gadi, jācep kotletes, jāgaida viesi un nebūs laika vēlēt, tāpēc ar kundzi atnācām šodien. Sarakstus daudz nepētījām, jo zinājām, par ko šogad vēlēsim,» stāsta Jazepa kungs.

Arī jelgavniece Solvita Šurma uz savu vēlēšanu iecirkni devās jau dienu pirms 1.jūnija, kad valstī noteikts oficiālais vēlēšanu datums. «Šodien mazāk cilvēku un, kas izdarīts – izdarīts – var gulēt mierīgi,» smaida topošā māmiņa. Solvita stāsta, ka lēmumu par partijām un kandidātiem palīdzējusi pieņemt televīzijā redzētā diskusija «Izvēlies nākotni».

Šodien vēlēšanu iecirkņi būs atvērti līdz pulksten 16.

Foto: Agris Samcovs